Skip to content

Nettiliittymän valinta kun asuu katvealueella (korvessa)

Puhelimen kuuluvuus ei ole maalla aina yhtä hyvä kuin kaupungissa. Itse asiassa nykyaikaisen tekniikan ansiosta voit silti elää unelmistasi, samalla kun pysyt yhteydessä muualle maailmaan. Verkkoalueiden ulkopuolella on paljon maaseutualueita, joilla on edelleen saavutettavissa olevat telemastot maan ulottuvilla. Jos asut jonkin näistä telemastoista etäisyydellä, voit käyttää datakykyistä matkapuhelinta yhteydenpitoon ja surffata verkossa. Vaikka nämä yhteydet ovat yleensä melko hitaita, ne ovat yksi markkinoiden halvimmista vaihtoehdoista, ja voivat olla hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät aio vaatia paljon kaistanleveyttä.

Tavalliset puhelimet ja puhelinliittymät

Plussat:

 • Yksi halvimmista vaihtoehdoista Internet-yhteyden ulkopuolelle.
 • Antaa sinulle mahdollisuuden soittaa puheluita ja omistaa oman puhelinnumeron.
 • Täysin mobiili ja voidaan ottaa mukanasi kaikkialla maailmassa.
 • Puhelimesta riippuen, sinulla voi olla mahdollisuus käyttää puhelinta WIFI-yhteyspisteenä tai jakona muille elektronisille laitteillesi.

Miinukset:

 • Jotkut hitaimmista yhteydenopeuksista siellä.
 • Ei käytännöllinen videoiden katselussa tai suurten tiedostojen lataamisessa.
 • Pieni näytön koko.

Langaton internet

Etäisyydestäsi riippuen langattoman palveluntarjoajan käyttäminen Internet-yhteyteen voi auttaa sinua pitämään yhteyden ympäri vuorokauden. Useimmat matkapuhelinyritykset ja jopa jotkut uudemmat erikoistuneet yritykset tarjoavat langattomia Internet-palveluita, jotka on suunniteltu erityisesti kannettaviin tietokoneisiin ja tablet-laitteisiin. Kannattaakin katsoa ajankohtainen nettiliittymä tarjous, koska eri operaattoreilla on jatkuvasti hyviä uusia tarjouksia mobiililaajakaistasta.

Plussat:

 • Yhdistä nopeasti ja helposti useita laitteita.
 • Nopeampi yhteysnopeus kuin useimmissa matkapuhelinsuunnitelmissa.
 • Yleensä halvempaa kuin satelliitti ja alhaisemmat laitteistokustannukset.

Miinukset:

 • Kalliimpaa kuin matkapuhelin- ja ylimääräiset laitteistokustannukset.
 • Asennus maan päälle saattaa olla tarpeen, jos tarvitset ulkoisia antenneja signaalin vetämiseen.

Satelliitti-internetyhteys

Satelliitti-internet on nyt todellinen mahdollisuus matkailijoille ja ihmisille, jotka ovat päättäneet asua maailman syrjäisillä alueilla. Yritykset, kuten HughesNet ja WildBlue, tarjoavat nyt nopeaa ja edullista palvelua melkein missä tahansa maassa.

Yksi asia, joka pitää mielessä niille, jotka seuraavat tarkkaan energiankulutustaan, ovat nämä satelliitti modeemit oltava kokonaan pois päältä tai muuten ne vetävät jatkuvasti 20-30 wattia.

RV-satelliittijärjestelmät – Koska jotkut ihmiset haluavat liikkua liikkuessaan paikasta toiseen matkailuautossa tai perävaunussa, halusin koskea lyhyesti RV-satelliittijärjestelmiin. On olemassa joukko yrityksiä, jotka tarjoavat satelliittipalvelua kokopäiväisille matkailuautoille, mutta näiden yksiköiden asennus on yleensä melko kallista. Hyvälle kattoasennettavalle järjestelmälle, jotain, joka lukittuu automaattisesti satelliittisignaaliin pysäköintialueesta riippumatta, odotetaan maksavan vähintään pari tuhatta dollaria laitteisto- ja asennuskustannuksia. Plussapuolella on Internet-yhteys jopa kaikkein syrjäisimmillä alueilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *