Skip to content

Haluatko yrittäjäksi?

  • by

Oletko siinä vaiheessa elämässäsi, että sinun olisi aika ottaa ohjat omiin käsiisi ja ryhtyä yksityisyrittäjäksi? Mikäli sinulla on liikeidea, johon uskot, niin mikä ettei! Mutta mitä kaikkia asioita aloittelevan yrittäjän tulisi oikein ottaa huomioon?

Perusta toiminimi

Yrityksen toiminnan käynnistämisestä pitää tehdä perustamisilmoitus. Samaan aikaan sinun on tehtävä itsellesi toiminimi, jonka avulla voit laskuttaa asiakkaita tekemästäsi työstä. Saat oman y-tunnuksen käyttöösi.

Mene yritysneuvontaan

Työ-ja elinkeinokeskuksessa tarjotaan yrittäjille ilmaista yritysneuvontaa.

Voit myös suorittaa yrittäjän ammattitutkinnon, joka perehdyttää liiketoiminnan keskeisiin alueisiin. Tutkinto antaa näkemystä, ideoita ja käytännön työkaluja harjoittaa menestyvää liiketoimintaa. Tässä yrittäjäkoulutuksessa laadit yrityksellesi omaan liikeideaasi pohjautuvan liiketoimintasuunnitelman asiantuntijoiden tuella. Kehität myynti- ja vuorovaikutustaitojasi sekä opit hyödyntämään verkkoa markkinoinnissa. Saat myös vinkit siihen, miten päätät kaupan ja miten myyt palvelusi asiakkaalle minuutissa.

Järjestä kirjanpito ja ota vakuutukset

Lain mukaan jokaisen yrityksen on pidettävä kirjaa menoistaan ja tuloistaan. Yleensä kannattaa etsiä jostain edullinen, mutta osaava tilitoimisto, jonka hoitoon voit jättää kirjanpidolliset asiasi hyvin mielin.

Rahoituksen järjestely? Starttirahaa?

Starttirahalla edistetään uuden yritystoiminnan syntymistä ja henkilön työllistymistä. Starttirahalla turvataan yrittäjän toimeentulo sinä aikana, jonka yritystoiminnan käynnistämisen ja vakiinnuttamisen arvioidaan kestävän, kuitenkin enintään 18 kuukauden ajan.

Starttirahaa voidaan myöntää työttömälle työnhakijalle sekä ei-työttömälle muun muassa palkkatyöstä, opiskelusta tai kotityöstä kokoaikaiseksi yrittäjäksi siirtyvälle. Ennen starttirahanmyöntämistä  työ- ja elinkeinotoimisto selvittää, että yrittäjyys on starttirahan hakijalle sopiva työllistymisvaihtoehto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *